TM Cup nieuws / 18-07-2016

TM CUP Logo

TM Cup nieuws
Goed of slecht nieuws? Ok, het slechte nieuws eerst dan maar. De geplande wedstrijd in Valkenswaard kan helaas niet doorgaan. Door tegenvallende deelnemers in de afgelopen TM Cup wedstrijden (we hadden als doel minimaal 50 rijders per wedstrijd) zijn de kosten en het risico helaas te groot voor de TM CUP om dit evenement door te laten gaan. We weten dat veel TM rijders zich verheugd hadden om op een echt GP circuit te starten maar dat gaat dit jaar dus niet gebeuren, helaas.

De wedstrijd van Grevenbroich stond vanaf het begin al als ‘onder voorbehoud’ op de kalender en daarvan is nu ook duidelijk dat die wedstrijd niet doorgaat.
Breekpunt hier is geweest de DMSB verzekering en de hoge kosten per rijder die tijd oplevert.

Maar… het goede nieuws is dat er twee andere wedstrijden voor in de plaats komen! Op 10 september zijn we op de zaterdag voorafgaand aan de MON wedstrijd te gast in Boekel. Op deze wedstrijd zal, net als in Neerijnen, ook de Natte Zuiger weer aanwezig zijn. Een club waar we volgend seizoen meer mee zullen gaan samenwerken. Daarover hoor je later dit jaar meer.
De andere wedstrijd zal op 1 oktober gehouden worden in Berghem op het compleet vernieuwde regionale circuit dat daar 2 maanden geleden werd geopend. Ook bij die wedstrijd zullen we vergezeld worden door de Natte Zuiger.
De laatste wedstrijd voor de TM Cup was al bekend, die wordt op 29 oktober in Meijel gehouden waarna na afloop de kampioenshuldiging zal plaatsvinden.

——————————————————————————————-

TM CUP News
Gute oder schlechte Nachrichten gefaellig !?
OK fangen wir mit den schlechten Nachrichten an. Der TM CUP am 27.8. in Valkenswaard faellt leider aus – die enttaeuschenden Teilnehmerzahlen in 2016 sind Grund dafuer und das Risiko fuer ein finanzielles Fiasko einfach zu gross. Wir wissen das veile sich auf das Event gefreut hatten, aber ein Flop wuerde die komplette Zukunft des TM CUPs in Gefahr bringen.
Das Rennen in Grevenbroich stand ja vom anfang des Jahres an mit einem grossen “?” markiert und es ist uns leider nicht moeglich eine Einigung zu finden – Knackpunkt ist die DMSB Versicherung und extreme extra kosten pro Fahrer.

kommen wir zu den guten Nachrichten !
Es wurden Ersatztrennen gefunden. Am 10. September werden wir in Boekel starten – zusammen mit dem Club “De natte zuiger” werden wir ein Nachmittagsrennen veranstalten.
Am 1. Oktober wird es auf die GP Strecke nach Berghem gehen.

mehr News kommt bald